Studio Gliwice

Rok
2019

Projekt
Mieszkanie 45m2

Adres
Gliwice Centrum

Użytkownicy
Para + pies Tolek

Mieszkanie typu open space znajduje się na poddaszu kamienicy tuż przy gliwickim rynku

– mieszkam tu wraz z moim narzeczonym i naszym psem Tolkiem.

Przestrzeń jest podzielona na kilka wyraźnych stref  – część dzienna z wygodną sofą narożną, jadalnia z rozkładanym stołem, otwarta kuchnia, sypialnia oraz miejsce do pracy.

Aranżacja wnętrza uwzględnia nasze zainteresowania i sposób spędzania wolnego czasu

– mamy miejsce na instrumenty muzyczne, otwarty regał na książki (głównie dotyczące rozwoju osobistego i architektury) oraz łóżko z pojemnikiem do przechowywania naszego zimowego sprzętu sportowego.

Uwielbiamy przebywać w otoczeniu roślin; w naszym mieszkaniu zawsze są świeże kwiaty, które wspaniale wpływają na nasz nastrój. Bardzo ważne było dla mnie zastosowanie różnorodnych źródeł światła – jestem przekonana, że odpowiedni wybór oświetlenia jest równie istotny jak wybór podstawowych mebli. Główne elementy wyposażenia są w neutralnych kolorach (głównie szarości oraz biel), co stanowi doskonałe tło dla różnych dodatków i tekstyliów – dzięki temu można wymieniać je sezonowo.

Menu